Skip to main content

Elektrische waterontharder, wat is het?

Wij hebben in ons assortiment voor elke situatie en plek de juiste ontharder. Onze elektrische waterontharder is in verschillende formaten te leveren. Ook is deze waterontharder voorzien met betrouwbare techniek van een van de grootste fabrikanten van besturingssystemen Pentair/Fleck. Tevens heeft deze waterontharder het NSF keurmerk.  

Wat voor waterontharders zijn er?

Er zijn verschillende soorten en maten waterontharders verkrijgbaar. In principe zijn er twee verschillende soorten typen waterontharders, namelijk de elektrische gestuurde en de mechanische waterontharder. Het verschil tussen deze twee waterontharders zit in de besturing.  Bij een waterontharder op elektriciteit werkt de besturing van de waterontharder namelijk op basis van stroom en bij de mechanische waterontharder werkt de besturing op basis van waterdruk. De besturing van de waterontharder registreert het waterverbruik en zorgt er voor dat de waterontharder gaat regenereren wanneer noodzakelijk. Regenereren is in principe het opnieuw opladen van de harsbolletjes in de waterontharder, zodat deze weer al het calcium magnesium uit het water kan filteren en uw huis kan voorzien van onthard en kalkvrij water.

Hoe werkt een elektrische waterontharder?

Een waterontharder op elektriciteit werkt, zoals de naam al zegt, op stroom. In een elektronisch gestuurde waterontharder zit een printplaat met een microprocessor. Deze microprocessor registreert door middel van een sensor het waterverbruik. Met een motortje stuurt deze microprocessor de klep aan die er voor zorgt dat de waterontharder kan regenereren. Doordat een microprocessor een soort computer is kunnen we deze programmeren na welk volume en welk tijdstip hij moet spoelen. Dit noemen ze tijd volumegestuurde regeneratie. is Een voordeel hiervan is dat de elektrische waterontharder met 1 harsfles “24 uur per dag” uw huis voorziet van onthard water. Het 24 uur per dag staat tussen haakjes, omdat een waterontharder tijdens het  regenereren geen onthard water kan leveren. De regeneratie vindt plaats in de nacht, zodat je bijna altijd onthard water hebt.. Een waterontharder op elektriciteit heeft een filter die harskorrels bevatten. Deze harskorrels filteren kalk en magnesium uit het water. Hierdoor wordt het water zacht. Daarna wordt de filter gereinigd met zout, die je af en toe moet bijvullen. Onze elektrische waterontharders zijn budgetvriendelijke waterontharders. Ook kunnen we deze leveren in verschillende formaten. Heb je een hogere volumestroom nodig voor een stortdouche, regendouche of dubbel badkamer? Wij leveren naast onze vaste modellen ook maatwerk. Voor elke plek en elk budget hebben wij een oplossing.

Vergt een elektrische waterontharder veel onderhoud?

In principe vergt het niet veel onderhoud. Je dient tijdig zout bij te vullen en het is te adviseren om het systeem periodiek te laten checken op werking. Het onderhoud waarbij onderdelen vervangen dienen te worden, vindt meestal om de 2 jaar plaats. Tijdens een onderhoudsbeurt wordt de werking  getest en bepaalde onderdelen worden gesmeerd, gereinigd of vervangen. Het water wordt ook getest op waterhardheid.

Elektrische waterontharder

Wat kost een elektrische waterontharder?

Onze elektrische waterontharder is onze budget vriendelijkste waterontharder. Het systeem verspilt minder water en zout, door de volumesturing van regeneraties. Onze prijzen vind je hier en zijn exclusief installatie!

Eigenschappen elektrische waterontharder

De systemen zijn te programmeren in tijd/volume gestuurd. De regeneratie van het systeem wordt bepaald door het verbruikte zachte water, wat zuiniger is in zout en spoelwater gebruik. De debietmeter van het systeem zit in de uitgaande kant in het ontharde gedeelte wat de betrouwbaarheid verhoogd. 

  • Moderne, gebruiksvriendelijke technologie: heldere intuïtieve display, touchpad scherm. 
  • 48 uurs accu capaciteit waardoor gegevens niet verloren gaan bij stroomuitval. 
  • 3 jaar fabrieksgarantie op bedieningsunit. 
  • Dubbele overloopbeveiliging met flotter en afsluiters. 
  • Stand alone uitvoeringen waardoor plaatsing gemakkelijker gaat 
  • Standaard geleverd met bypass. 
  • Regelbaar bij-mengventiel voor resthardheid. 
  • Meerprijs cabinet uitvoeringen (zoutbak en harscilinder in 1 behuizing)

Bestel een waterontharder die bij jou past

Welke ontharder past het best bij mij? Afhankelijk van uw waterverbruik per jaar en uw budget bieden wij verschillende ontharders aan met ieder zijn eigen voordelen. Wij komen altijd vrijblijvend bij je langs voor een offertebezoek.

Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?