Skip to main content

Mechanische waterontharder, wat is het?

Er zijn verschillende soorten en maten waterontharders verkrijgbaar. In principe zijn er twee verschillende soorten typen waterontharders, namelijk de elektrische waterontharder en de mechanische waterontharder. Het verschil ligt hem in de besturing. De elektrische waterontharder werkt namelijk op basis van stroom en de mechanische waterontharder werkt op basis van waterdruk. 

Hoe werkt een mechanische waterontharder?

Een mechanische waterontharder is een waterontharder dat werkt op basis van waterdruk. De besturing van de waterontharder heeft geen elektra nodig wat veel plaatsing vrijheid biedt. De ontharders blijven bij plaatsing in een vochtige ruimte roest- en oxidatie vrij. In de waterontharder zit geen elektrische componenten die voor storingen kunnen zorgen. Er zit een doordachte mechanische besturing op die het waterverbruik registreert en compleet op de kinetische energie van het water zijn regeneratie doet wanneer nodig. De fluisterstille regeneratie heeft een zeer laag zout en spoelwaterverbruik. Op de compact na werken al onze mechanische waterontharders met Duplex harsflessen. Duplex betekent 2 harsflessen die elkaar continu afwisselen waardoor je 24/7 voorzien wordt van onthard en kalkvrij water. De waterontharder spoelt zichzelf met onthard water wat de betrouwbaarheid verhoogt. Op deze waterontharders zit een standaard bypass met regelbare bijmenging voor resthardheid

Heeft zo’n waterontharder veel onderhoud nodig?

Deze waterontharders hebben geen servicebeurt en/of onderhoud nodig. Ze spoelen met zacht water wat de betrouwbaarheid verhoogt.  Onze waterdruk gestuurde waterontharders worden geleverd door Kinetico water systems en is toonaangevend in waterbehandeling en zijn de uitvinders van de waterdruk gestuurde waterontharder.

En wat kost het ongeveer?

De mechanische waterontharders van Kinetico zijn in de aanschaf duurder dan onze elektrisch gestuurde waterontharders. Maar zijn in het onderhoud en zout en spoelwaterverbruik voordeliger dan de elektronisch gestuurde waterontharders. Voor de prijzen verwijs ik je door naar onze webshop.Onze webshop vind je hier.

Mechanische waterontharder

Wat zijn de voordelen van een mechanische waterontharder?

Onze mechanische waterontharders worden geleverd door Kinetico Water Systems. Deze waterontharders zijn toonaangevend in waterbehandeling en zijn de uitvinders van mechanische waterontharders. Voordelen zijn:

  • Superieure prestaties
  • Hoge betrouwbaarheid
  • Onafhankelijk gecertificeerd
  • Zeer laag zout en spoelwatergebruik
  • 10 jaar garantie

Bestel een waterontharder die bij jou past!

Welke ontharder past het best bij mij? Afhankelijk van jouw waterverbruik per jaar en uw budget bieden wij verschillende ontharders aan met ieder zijn eigen voordelen. Wij komen altijd vrijblijvend bij u langs voor een offerte bezoek.

Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?