Skip to main content

De Quooker kraan, wellicht heb je er weleens van gehoord. Dé kraan die binnen een handomdraai kokend water kan genereren. Maar, hoe werkt een Quooker? Kokend water binnen enkele seconden, daar moet vast een ingewikkeld en duur systeem achter schuilgaan? Het principe van de kraan is echter relatief eenvoudig en zullen we in dit artikel toelichten: 

  • Hoe werkt een Quooker?
  • Wat heb je nodig om een Quooker te installeren?
  • Hoe lang gaat een Quooker mee?
  • Wat zijn de voordelen van een Quooker? 

Hoe werkt een Quooker?

Laten we beginnen bij de hamvraag: hoe werkt een Quooker? Een Quooker bestaat grofweg uit twee delen: de kraan zelf en een klein reservoir onder het aanrecht. In het reservoir wordt het water op een temperatuur van zo’n 110º graden gehouden. Het reservoir heeft een isolerende werking die ervoor zorgt dat de warmte nergens naartoe kan en het water op temperatuur blijft. In een reservoir kan gemiddeld tussen de 3 tot 7 liter verwarmd worden.

Wat heb je nodig om een Quooker te installeren?

Wat heb je precies nodig om een Quooker kraan te installeren? Niet bijzonder veel. Natuurlijk een aansluitmogelijkheid op de waterleiding en een stopcontact in de buurt. 

Hoe lang gaat een Quooker mee?

Zoals met veel producten het geval is, is het ook bij de Quooker belangrijk dat je hem goed en regelmatig onderhoud. Het is raadzaam om de kraan twee keer per jaar grondig te controleren. Een Quooker kraan wordt namelijk dagelijks gebruikt, dit zorgt ervoor dat er snel aantasting op de materialen komt. Na vijf jaar is het daarom ook verstandig om het filter te vervangen. Na een tijdje kan er natuurlijk ook kalkaanslag voorkomen op de kraan en de omliggende onderdelen. 

Kalkaanslag voorkomen?

Een Quooker kraan kan je perfect combineren met één van onze waterontharders, om de levensduur en effectiviteit te verhogen. We installeren naast de Quooker kraan dan ook een waterontharder. Op die manier kun je genieten van de voordelen van de Quooker en van heerlijk kalkvrij water. 

Wat zijn de voordelen van een Quooker? 

Wat zijn nu de grote voordelen van de Quooker kraan? Om je hier een compleet en duidelijk overzicht van te geven hebben we hieronder een opsomming voor je gemaakt: 

  • Direct beschikking tot kokend water;
  • Energiebesparend;
  • Duurzaam;
  • Compleet veilig;
  • Veelzijdig gebruik. 

Zo’n Quooker kraan, dat lijkt mij wel wat! 

Ben je benieuwd naar onze Quookers? Vraag dan snel je offerte bij ons aan. Als je nog verder vragen hebt, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Je kunt contact met ons opnemen via het contactformulier op onze website.

Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?