Skip to main content

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?

Een waterontharder brengt vele voordelen met zich mee. Een waterontharder is een apparaat waarmee de hardheid van het water uiteraard verminderd kan worden. Hard water zorgt voor kalkaanslag onder andere op sanitair en (keramische) kranen. Een waterontharder bestrijdt het kalkaanslag dat zich vormt op sanitair en kranen. 

Waterontharders brengen de volgende voordelen met zich mee:

 • kostenvoordelen
 • gezondheidsvoordelen
 • milieuvriendelijke voordelen

Voordelen van een waterontharder op het gebied van kostenbesparing 

Naast dat het water beter zal gaan smaken, zal bij het gebruik van een waterontharder de maandelijkse kosten lager uitvallen. Hieronder een aantal voorbeelden waarop jouw kosten lager zullen uitvallen:

Besparing op het gebruik van zeep en schoonmaakmiddelen

Met een waterontharder bespaar je maandelijks op het gebruik van onder andere wasmiddel, wasverzachter , vaatwasmiddel en andere reinigingsmiddelen. Dit komt doordat je met zacht water, sneller schuim creëert. Dit betekent dat je met gebruik van een waterontkalker het verbruik van zeep, waspoeder en glansmiddelen tot 30% kunt verlagen. Ook heb je met zacht water geen dure vaatwastabletten meer nodig; na de installatie van de waterontharder heb je genoeg aan een schepje poeder. Daarnaast hoeft er ook nauwelijks zout en glansspoelmiddel in jouw vaatwasser. 

Huishoudapparaten gaan langer mee

Kalk kan jouw huishoudapparatuur slopen. Dit komt mede door de calcium en magnesium die zijn toegevoegd aan het drinkwater op de kwaliteit te behouden. De mineralen hebben echter ook de eigenschappen dat ze aan elkaar binden tot kalkmoleculen. De kalk zal zich gaan afzetten in de verwarmingselementen van jouw huishoudapparatuur. Hierdoor zal jouw apparatuur niet meer goed werken.

Maar goed nieuws! Je kan het leven van jouw apparatuur in huis verlengen met een waterontharder. Bij apparatuur kun je denken aan jouw 

 • cv-ketel 
 • boiler 
 • geiser 
 • wasmachine
 • vaatwasser
 • koffiezetapparaat
 •  waterkoker.

Er zijn verschillende soorten waterontharders. Onze waterontharders vind je hier.

Kleding gaat langer mee

Ook het kwaliteit van jouw kleding behoort tot de voordelen van een waterontharder. Je kleren gaan langer mee en de kleur blijft langer mooi. Dit komt doordat er geen kalk meer in het zachte water zit.

Energiekosten zullen lager worden door minder stookkosten

Ook jouw energiekosten zullen lager uitvallen. In hard water zit namelijk kalk. Zoals eerder genoemd zet zich dit af op verwarmingselementen zoals bijvoorbeeld de cv-ketel en isoleert deze daarmee. De kalk zorgt er eigenlijk voor dat alles steeds verder dicht slibt. Hierdoor vindt de warmteoverdracht minder goed plaats. Een waterontharder voorkomt deze problemen en zal er voor zorgen dat de stookkosten verminderd worden.

De voordelen van een waterontharder op jouw gezondheid

Het water uit een waterontharder is gezond voor jouw haren en huid. Van nature heeft je huid een beschermend olielaagje. Dit olielaagje beschermt de huid en haren tegen uitdroging. Elke wasbeurt spoelt de kalk dat laagje van je af. Hierdoor kan de huid rood, geïrriteerd en pijnlijk worden. Met zacht water kan je huidklachten als psoriasis en eczeem aanzienlijk verminderen. Er is helaas geen 100% garantie dat het gebruik van een waterontharder eczeem kan verbeteren, maar er is een kans van 90% dat de huid aanzienlijk verbeterd wordt!

Voordelen van een waterontharder

Waterontharders zijn beter voor het milieu

Een waterontharder is naast de vorige voordelen ook goed voor het milieu. Een waterontharder zorgt ervoor dat wasproducten en detergenten worden teruggedrongen. Ook zorgt een waterontharder voor een reductie van de CO2-uitstoot. Bovendien wordt flessenwater eigenlijk overbodig.

Kortom, een waterontharder brengt vele voordelen met zich mee. Hieronder staan de voordelen nog een keer op een rijtje:

 • Het water zal beter gaan smaken!
 • Je bespaart op het gebruik van zeep en schoonmaakmiddelen
 • Je huishoudapparaten gaan langer mee
 • Een waterontharder zorgt ervoor dat kleding langer mee gaat en langer mooi blijft
 • Een waterontharder is goed voor je haren en huid en kan zelfs psoriasis en eczeem klachten verminderen
 • Tevens is een waterontharder ook nog goed voor het milieu

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden bij jou thuis? Ik kom graag met je in gesprek om te kijken naar de mogelijkheden! Je kunt hier het contactformulier invullen. Ik ben ook te bereiken op op: 06-41269344.

Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?