Skip to main content

De 10 voordelen van een waterontharder

Een waterontharder is een behoorlijke investering. Waarom zou je er dan toch een aanschaffen? Deze tien voordelen van een waterontharder trekken je zeker weten over de streep. Dit artikel is geschreven door bestewateronharders.nl.

  1. Minder schoonmaken
  2. Langere levensduur huishoudelijke apparaten
  3. Lagere energiekosten
  4. Langere levensduur textiel
  5. Minder wasmiddel
  6. Goed voor de (gevoelige) huid
  7. Zuiver water
  8. Lekkerder water
  9. Goed voor het milieu
  10. Besparen op lagere termijn

1. Minder schoonmaken

Heb je ook zo’n hekel aan het schoonmaken van de badkamer? Die witte waas op je tegels of douchewand is er alleen met veel moeite af te krijgen. En een week later begint het feest weer opnieuw. Een waterontharder maakt hard water, water met veel kalk en magnesium, zacht. Hierdoor heb je veel minder kalkaanslag op bijvoorbeeld kranen en douchewanden. De badkamer en de keuken hoeven veel minder vaak schoongemaakt te worden. Dat scheelt jou tijd en ergernis.

2. Langere levensduur huishoudelijke apparaten

Hard water zorgt voor kalkaanslag in huishoudelijke apparaten, zoals (afwas)wasmachines, waterkokers en boilers. Dankzij een waterontharder is deze kalkaanslag verleden tijd en gaan je apparaten veel langer mee. Nooit meer antikalkmiddelen kopen en veel minder kosten voor onderhoud en aanschaf van apparaten.

3. Energiekosten omlaag

Je centrale verwarming gaat beter functioneren, omdat er niet langer kalk in de leidingen achterblijft. Er wordt minder energie verbruikt en toch wordt je huis heerlijk warm. Ook je wasmachine kan met minder energie toe.

4. Langere levensduur textiel

Het zachte water zorgt voor een langere levensduur van bijvoorbeeld kleding en handdoeken. Je textiel slijt minder snel, gaat langer mee en voelt zachter aan.

5. Minder wasmiddel

Zacht water zorgt er ook voor dat je minder wasmiddel nodig hebt om je textiel schoon te krijgen. Het wasmiddel werkt effectiever en je kunt met kleinere hoeveelheden toe.

6. Goed voor de (gevoelige) huid

Het zachte water zorgt er op zichzelf al voor dat je huid minder snel geïrriteerd raakt en je minder last hebt van eventueel eczeem. Maar daarnaast heb je ook minder zeep en shampoo nodig, wat ook beter is voor je huid. Je huid voelt na het badderen zachter en niet zo strak aan en je haar zal ook glanzender worden, doordat er geen minuscule kalkdeeltjes achterblijven.

7. Zuiver water

Kalk, virussen en bacteriën worden door de waterontharder allemaal uit het leidingwater gefilterd. Je drinkt en gebruikt dus heerlijk zuiver water.

8. Lekkerder water

Dat het water zuiver is merk je ook aan de smaak. Uit testjes is gebleken dat mensen de voorkeur geven aan zacht water. Je hoeft dus niet langer naar de supermarkt om water in flessen te kopen. Nee, dat heerlijke water komt gewoon uit je eigen kraan.

9. Goed voor het milieu

Met een waterontharder ben je ook nog eens duurzaam bezig. Apparaten verbruiken minder energie en je hebt veel minder schoonmaakmiddelen, zeep en shampoo nodig die niet al te best zijn voor het milieu.

10. Besparen op de lange termijn

En, ook niet onbelangrijk, een waterontharder is goed voor je portemonnee! Toegegeven, waterontharders zijn niet goedkoop, maar bedenk waar je op de lange termijn op bespaart: onderhoud en aanschaf van huishoudelijke apparaten, schoonmaakmiddelen, antikalkmiddelen, energiekosten, shampoo, zeep/douchegel, et cetera. Een waterontharder kan zorgen voor een besparing van zo’n 650 euro per jaar!

Ik ben geïnteresseerd!

Bent u overtuigd van de voordelen van een waterontharder of heeft u nog enkele vragen? Neem dan via ons contactformulier met ons op of bel ons op: 06 41269344

Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?