Skip to main content

Wat kost een waterontharder? Hier het actuele prijskaartje

De waterontharder: een fantastische uitvinding, waarmee kalkaanslag voorgoed verleden tijd is. Een apparaat wat ontzettend veel voordelen biedt, maar wat kost een waterontharder in 2022? We behandelen de verschillende modellen in dit blogbericht en geven je het actuele prijskaartje. 

De modellen die we kennen: 

  • Elektrische waterontharder;
  • Mechanische waterontharder;
  • Magnetische waterontharder;
  • CO2 waterontharder

De techniek van een waterontharder

Voordat we doorgaan naar het kostenplaatje van de verschillende waterontharders, is het misschien leuk om even stil te staan bij de techniek die wordt gebruikt om het water uit jouw leidingen te ontkalken. 

De traditionele waterontharders werken volgens het principe van ionenuitwisseling om water kalkvrij te maken. Onder ‘traditionele’ waterontharders verstaan we: de elektrische en mechanische waterontharders. Naast deze waterontharders heb je ook nog de magnetische waterontharders die werken door het kalk magnetisch aan te trekken en CO2 waterontharders die koolzuurgas injecteren om het kalk te vernietigen. 

Ik heb niet veel budget, welk type kan ik dan het beste kiezen?

Als je budget niet heel hoog is, dan kun je het beste kiezen voor een magnetische waterontharders. Deze ontharders kun je vaak al voor een paar tientjes aanschaffen. De Amfa4000 is een heel bekend model onder de magnetische ontharders. Eén kanttekening: de werking van een magnetische waterontharder is nooit wetenschappelijk bewezen.  

Toch de traditionele waterontharders?

Ga je voor een traditionele waterontharder? Dan kun je dus kiezen voor een elektrische of een mechanische. Mechanische waterontharders zijn in aanschaf iets duurder dan elektrische waterontharders, maar dat betaalt zich meer dan uit, aangezien het onderhoud aan mechanische ontharders een stuk minder is. Voor een elektrische waterontharder ben je op zijn goedkoopst €990,- euro kwijt en voor een mechanische €1290,-.

CO2 waterontharders

Als laatste kun je kiezen voor de zogenaamde CO2 waterontharders. Deze ontharders zijn  ideaal voor woningen waarbij een waterontharder mét afvoer lastig te installeren zijn. Deze ontharders maken gebruiken van een innovatieve techniek die redelijk prijzig is. CO2 waterontharders beginnen ongeveer bij een prijs van €1890,- euro. 

Hulp nodig bij jouw keuze? 

Vind je het lastig om een goede keuze te maken? Dat snappen wij heel goed. Heb je hulp nodig bij je keuze? Dan kun je altijd gebruik maken van de ‘Kalkulator’. Deze handige tool laat zien welke waterontharder het beste bij jou past. Kom je er nog steeds niet helemaal uit? Dan kun je altijd contact met ons opnemen via het formulier op onze website. 

 

Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?