Skip to main content

Waterontharder en eczeem

Dat een waterontharder door middel van ionenuitwisseling het calcium magnesium (kalk) uit het water haalt, is voor de mensen die een waterontharder hebben wel bekend. Deze mensen ervaren elke dag de voordelen van kalkvrij water. Geen kalkaanslag meer op tegels sanitair in de badkamer. De waterkoker blijft als nieuw. Zeep een shampoo werken beter met onthard water. Maar heeft de waterontharder ook positieve invloed op mensen met huidklachten zoals Psoriasis, eczeem of een gevoelige huid?

 Ja, een waterontharder werkt tegen eczeem en andere huidklachten

Doordat zeep en shampoo beter werken in kalkvrij water, kan je hier minder van gebruiken. Tevens spoelt de zeep en shampoo minder snel van je huid en doordat calcium en magnesium ontbreken in het water voelt je huid en haar zachter na een douche of bad. Dit heeft op veel mensen met huidklachten een positief effect. Er zijn veel klanten van geenkalkmeer.nl waterontharders die alleen al om die reden een waterontharder hebben aangeschaft.

De relatie tussen eczeem en hard water

Er zijn verschillende onderzoeken geweest naar het effect van een waterontharder op deze klachten. Volgens Eczeem.net zijn onderzoekers van de universiteit van Portsmouth bezig met een onderzoek naar de relatie tussen eczeem en hard water. Hiervoor hebben ze bij een respondent een waterontharder geïnstalleerd. De respondent is in dit onderzoek een baby met een ernstige vorm van eczeem. Deze baby moest 24 uur per dag een speciaal pak dragen, omdat zijn huid schraal werd van het krabben. Nadat er een waterontharder is geplaatst in het huis van de baby, was de eczeem binnen enkele weken totaal verdwenen,

De relatie tussen eczeem, water en zeep

Een reden zou kunnen zijn dat het hoge niveau aan chemische zouten, zoals magnesium en calcium in hard water de huid irriteren en eczeem veroorzaken. Het is ook mogelijk dat je door hard water meer zeep gebruikt voor bijvoorbeeld het wassen van je kleding. Deze zepen zouden, volgens hoogleraar Taraneh Dean van de Portsmouth Universiteit, de irriterende factor kunnen zijn die eczeem klachten verergeren.

Ervaring van klanten van geenkalkmeer.nl waterontharders

Johan en Aletha & kids uit Menaam.

”Wij zijn zeer tevreden over de waterontharder. Jesse hoeft lang zoveel zalf niet meer te smeren en heeft veel minder last van een droge huid.

Dit geldt voor ons allemaal overigens. Daarnaast gebruiken wij veel minder zeep dan voorheen. Ook voor de wasmachine behoeft veel minder zeep te worden gebruikt. Ook de tegels in de badkamer blijven mooi schoon en vrij van kalk. Dus nogmaals wij zijn zeer tevreden.”

Mijn eigen ervaring

Zelf had ik Rudolf Robijn altijd jeuk aan mijn benen na een douche beurt. De huid trok dan erg en met zalf van de dokter waren de klachten te behandelen. Nu al jaren hebben wij de waterontharder en geniet ik elke dag weer van douchen, geen jeuk meer na het douchen en de zalf is verleden tijd. Je hoort wel vaker een verkoper zeggen “heb ik zelf ook” nu ja deze verkoper en ervaringsdeskundige weet graag wat hij verkoopt zodat hij de klant goed kan voorlichten!! Wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen? Neem dan snel contact met ons op!

 

Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?