Skip to main content

Heb jij onlangs een nieuwbouwwoning gekocht? Dan ga je er vast vanuit dat alles tot in de puntjes verzorgd is. Nieuwbouwwoningen zijn vaak voorzien van de nieuwste en modernste technologieën en vaak is er ook geïnvesteerd in middelen die de duurzaamheid ten goede komen, denk aan zonnepanelen en/of een warmtepomp. De waterontharder ontbreekt echter nog in dit rijtje. Zonde! Een waterontharder in je nieuwbouwwoning brengt namelijk vele voordelen met zich mee. 

In dit artikel vertellen we je welke voordelen dit zijn, waarop je kunt besparen en hoe onze collectiviteitskorting precies werkt, zodat jij binnenkort met de hele buurt kunt genieten van kalkvrij water! 

Waarom een waterontharder installeren? 

Waarom zou je een waterontharder installeren? Vaak wordt een waterontharder gezien als overbodige luxe, maar niets is minder waar. Een waterontharder zorgt ervoor dat er geen kalk meer in je leidingwater aanwezig is. Dit brengt verschillende voordelen met zich mee, denk aan: 

  • Geen kalkaanslag meer in je keuken, badkamer etc; 
  • Een duurzame investering;
  • Kalkvrij water is beter voor je huid;
  • Langere levensduur en minder storingen aan uw CV-ketel, boiler, geiser, wasmachine etc;
  • Je hoeft veel minder wasmiddel en wasverzachter te gebruiken.

Hoeveel bespaar je met waterontharder?

Nu is jouw vraag natuurlijk direct: “Hoeveel bespaar je met een waterontharder?” Hoeveel je precies bespaart, verschilt per persoon en is afhankelijk van meerdere factoren: 

  • Waterverbruik op jaarbasis;
  • Samenstelling gezin;
  • Waterinstallatie woning;
  • Type waterontharder.

Waarop kun je besparen met een waterontharder? 

Schoonmaakmiddelen, kleren, energie, huishoudelijke apparaten: het kost jaarlijks allemaal geld. Schoonmaakmiddelen raken op, kleren beschadigen en apparaten hebben onderhoud nodig of zijn aan vervanging toe. Een waterontharder kan er echter voor zorgen dat je de kosten die je hier jaarlijks voor dient te maken aanzienlijk kunt reduceren. 

Met kalkvrij water in je leidingen, heb je geen last meer van kalkaanslag. Dit scheelt behoorlijk in het gebruik van schoonmaakmiddelen. Daarnaast is wassen met zacht water een stuk beter voor je kleren, omdat er zich geen kalkaanslag kan vormen in de vezels.

Ontharders worden vaak te duur aangeboden via meerwerk optie lijst.

Als de waterontharder wel in de meerwerk optie lijst wordt aangeboden, is dit vaak tegen een te hoge prijs. Het loont dus om voor een waterontharder verder te kijken dan de meerwerk lijst van de aannemer. Via bedrijven die alleen waterontharders aanbieden, kun je vaak goedkoper aan waterontharder aanschaffen en bij ons kun je ook nog eens genieten van extra voordeel met de collectief korting.

Waterontharder in jouw nieuwbouwwoning? Bekijk onze collectiviteitskorting 

Ben je helemaal om en wil je de waterontharder toevoegen aan je wensenlijstje? Bekijk dan eens onze collectiviteitskorting. Schaf met jouw hele buurt een waterontharder aan en kom in aanmerkingen voor mooie stapelkortingen. Meer informatie vind je op onze informatie pagina

Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?