Skip to main content

Een waterontharder biedt verschillende voordelen. Zo voorkomt het kalkaanslag wat weer resulteert in minder schoonmaakwerk, maar zorgt het er ook voor dat de apparaten die water gebruiken een stuk langer meegaan. In dit artikel kijken we specifiek naar de waterontharder voor de koffiemachine en welke voordelen een waterontharder biedt voor dit apparaat. 

De hoofdvraag: hoe voorkom je kalk in je koffiemachine? 

Iedereen die zijn of haar koffiemachine regelmatig gebruikt, herkent de frustrerende schoonmaak van het apparaat vast wel. Een koffiemachine die hard water gebruikt ontwikkelt op den duur namelijk kalkaanslag. Daarnaast kost dit niet alleen schoonmaaktijd, maar naar verloop van tijd vaak ook geld omdat de kalkaanslag invloed heeft op de levensduur van het apparaat. 

“Hoe voorkom je kalk in je koffiemachine?” is dus een zeer begrijpelijke vraag. Door een waterontharder te installeren los je het probleem zo goed als op. Dit wil niet zeggen dat je het apparaat nooit meer hoeft schoon te maken, maar het lost het grootste deel van de problemen op.

De voordelen van een waterontharder voor je koffiemachine

Een waterontharder biedt dus verschillende voordelen voor je koffiemachine. Om je hier een duidelijk overzicht van te geven, hebben we de belangrijkste hieronder voor je opgesomd: 

1. Een waterontharder voorkomt kalkaanslag

Allereerst natuurlijk het belangrijkste voordeel en dat is dat een waterontharder natuurlijk water onthardt. Hierdoor zul je geen last meer hebben van kalkaanslag in je koffiemachine, maar bijvoorbeeld ook niet meer in je douchecabine en kranen. 

2. Een waterontharder verlengt de levensduur van je apparaten

Kalkaanslag is niet goed voor je apparaten. De aanslag kan de onderdelen aantasten waardoor je inlevert op levensduur. 

3. Een waterontharder is goed voor het milieu

Tot slot is een waterontharder goed voor het milieu. Dit komt deels door de langere levensduur van je apparaten, maar deze apparaten zullen ook minder energie verbruiken. Kalkaanslag heeft namelijk een isolerende werking waardoor apparaten harder moeten werken. 

Ik lees veel over waterontharders en waterontkalkers. Zit hier een verschil tussen? 

Als je op zoek bent naar een manier om kalkaanslag te voorkomen, dan zul je de termen ‘waterontharders’ en ‘waterontkalkers’ dus veel voorbij zien komen. Wat is precies het verschil? Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: er is geen verschil. 

Een waterontharder doet precies hetzelfde als een waterontkalker en andersom. De termen worden echter allebei gebruikt wat voor verwarring kan zorgen. 

Nooit meer je koffiemachine schoonmaken? 

Wil jij ook de schoonmaakspullen lekker in de kast laten staan en geen omkijken meer hebben naar de schoonmaak van onder andere je koffiemachine? Bekijk dan eens onze collectie waterontharders

Wij bieden een ruim assortiment waterontharders aan die zowel elektrisch als mechanisch gestuurd zijn. Mocht je vragen hebben? Dan kun je natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen. Wij helpen je graag! 

Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?