Skip to main content

Waterontharder zelf installeren? Of de waterontharder laten installeren.

Kan ik een waterontharder zelf installeren? En is het installeren van een waterontharder een lastige klus? Indien u in het bezit bent van twee rechterhanden en het juiste gereedschap heeft, hoeft de installatie van een waterontharder geen grote klus te zijn. Eerst bepaalt u waar u de waterontharder wilt plaatsen. Bij geenkalkmeer.nl hebben verschillende types waterontharders elk met zijn eigen afmetingen, zodat we altijd wel een waterontharder hebben die past op de plek die u wenst.

Maar waar kan de waterontharder geplaatst worden?

De plaats van de watermeter is waar het drinkwater het huis binnenkomt. Dit kan de meterkast zijn, een waterput, de kelder of zelfs in de kruipruimte zijn. Na de watermeter wordt de leiding van het drinkwater verdeeld in de woning naar de verschillende punten waar een kraan zit en water gebruikt wordt. Voorbeelden zijn het toilet, de keuken, badkamer, wasmachine en o.a. de buitenkraan. Om optimaal te kunnen genieten van onthard water is het belangrijk dat de waterontharder geplaatst wordt in de leiding zo dicht mogelijk na de watermeter voor eventuele aftakkingen. Het zou natuurlijk zonde zijn dat er in een deel van de woning geen onthard water komt. Een buitenkraan die in de meterkast afgetakt wordt zou wel voor de ontharder kunnen, mits u geen auto wenst te wassen thuis.

Wat gebeurt er na de watermeter?

Na de watermeter wordt de waterleiding onderbroken en hier wordt de waterontharder tussen geplaatst. Het water stroomt door de harscilinder en komt zonder kalk in de rest van uw woning. Naast deze aansluitingen heeft de waterontharder ook een afvoer nodig. De regeneratieslang moet tijdens het spoelen van de waterontharder zijn water kunnen lozen in de rioolaansluiting van uw woning. Hiervoor maken we bij geenkalkmeer.nl altijd een aftakking op de riolering met een speciaal aanboorzadel en een sifon. Zodat u een stankvrije en open verbinding krijgt zoals voorgeschreven is.

De wateraansluiting is klaar, en nu?

Nu hebben we de wateraansluiting klaar en de afvoer aangesloten van de ontharder. Een mechanische waterontharder kan met deze twee aansluitingen al zijn werk doen. Ideaal voor in een vochtige ruimte, kelder, kruipruimte of een plek waar geen stroom is en waar de stroomloze waterontharder dus uitermate geschikt voor is. Indien u kiest voor de waterontharder met elektrische klep is een stroomaansluiting in de buurt van de waterontharder noodzakelijk.

Maar kan ik een waterontharder ook zelf installeren?

Naast dat wij veel waterontharders installeren bij klanten kunt u bij ons een compleet doe het zelf pakket bestellen en uw waterontharder zelf Installeren. U krijgt er een duidelijke installatiehandleiding bij en de ontharders worden vooraf zo ingesteld dat ze direct werken. Voor onze premium waterontharder is er zelfs een installatiefilm.

Ik ben geïnteresseerd!

Advies nodig welke waterontharder bij u past? Via de whatsapp chatfunctie kunnen wij u adviseren en u kunt de waterontharder makkelijk in de webshop bestellen en betalen. Het complete installatiepakket wordt dan bij u thuis afgeleverd. Advies op maat of toch uw waterontharder laten installeren? Vraag nu uw offerte aan en wij komen altijd vrijblijvend langs voor een offerte.

Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?