Skip to main content

Waterontharder zonder afvoer. Dit is dé beste optie! 

Bijna alle waterontharders die wij verkopen op onze website werken met onthardingszout. Deze waterontharders hebben een afvoer nodig om het zoute water weg te voeren. Maar wat als dat in jouw situatie niet mogelijk is? Is er ook een waterontharder zonder afvoer? 

Jazeker, die zijn er! In dit artikel vertellen wij je welke dit zijn en welke voordelen ze met zich meebrengen. Wil jij een waterontharder zonder afvoer? Dan is dit artikel geschreven voor jou!

Vertel! Welke waterontharders hebben geen afvoer nodig?

Als je een waterontharder zonder afvoer wil, dan kom je al snel uit bij de waterontharders van SoluCalc. SoluCalc is een bedrijf dat waterontharders ontwikkelt op basis van CO2. Hier komt geen onthardingszout aan te pas. Dat betekent dus ook dat je geen afvoer nodig hebt.

Klinkt interessant, maar hoe werken ze precies? 

We snappen dat dit nog wat ingewikkeld klinkt. “Om water te ontharden heb je toch zout nodig?” De SoluCalc waterontharder maakt gebruik van CO2 om kalkaanslag te voorkomen en te verwijderen. Kalk lost namelijk op in zuur. Met CO2 (koolzuurgas) wordt jouw leidingwater zuur gemaakt, waardoor er zich geen kalk meer in het water kan vormen. 

De voordelen van de SoluCalc waterontharder

De SoluCalc waterontharder brengt ontzettend veel voordelen met zich mee. Om je hier een duidelijk overzicht van te geven, zullen we er hieronder een aantal voor je opsommen:

  • Het is een waterontharder zonder afvoer;
  • Geen onthardingszout meer nodig;
  • Weinig onderhoud;
  • Hij bespaart water.

Het is een waterontharder zonder afvoer

Voor velen wellicht het belangrijkste voordeel: de waterontharder heeft geen afvoer. Is een waterontharder met afvoer niet geschikt voor jouw woning? Dan is een SoluCalc waterontharder dè oplossing. 

Geen onthardingszout meer nodig

SoluCalc waterontharders hebben geen afvoer dus gebruiken ze ook geen onthardingszout. Je hoeft dit dus ook niet op voorraad te hebben, wat een hoop geld en ruimte bespaart. 

Weinig onderhoud

Doordat de waterontharder geen afvoer heeft en geen onthardingszout gebruikt, heeft hij geen speciaal onderhoud nodig. Dit is bij een ionenwisselaar wel het geval.

Hij bespaart water

Een waterontharder die werkt op zout zoals een mechanische of elektrische waterontharder, hebben om de zoveel tijd een grondige spoelbeurt nodig waarbij veel water wordt gebruikt. Dat is bij een CO2 waterontharder niet het geval. Hij bespaart dus flink wat water.

Goed nieuws!

Ben jij op zoek naar een waterontharder zonder afvoer? Dan hebben wij goed nieuws voor je! Wij hebben ons assortiment uitgebreid en verkopen nu ook de CO2 waterontharders van SoluCalc. 

Ben je benieuwd naar onze exemplaren? Neem dan snel een kijkje in onze webshop. Heb je verdere vragen, of ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw woning? Dan kun je ons altijd benaderen via het contactformulier op de website.

Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?