Skip to main content

Zoals je misschien wel weet, is een waterontharder een apparaat dat ervoor zorgt dat je leidingwater kalkvrij blijft. De meeste apparaten hebben natuurlijk voeding nodig die meestal geleverd wordt in de vorm van stroom. 

Maar wist je dat er ook waterontharders zonder stroom bestaan? Dit zijn mechanische waterontharders die werken op basis van waterdruk. Ideaal als er geen stroompunt aanwezig is op de gewenste plaatsingsplaats.    

Een mechanische waterontharder, hoe zit dat precies? 

Wellicht dat de mechanische waterontharder nog wat vraagtekens bij je oproept. Laten we hem hieronder kort met je doornemen: 

Zoals we net al hebben aangegeven, werkt een mechanische waterontharder op basis van waterdruk. Hierdoor heeft het apparaat geen elektrische voeding nodig, wat resulteert in meer plaatsing vrijheid. Een ander groot voordeel is dat de ontharder geen elektrische componenten bevat die storingen kunnen veroorzaken. 

De grootste voordelen van de mechanische waterontharder

De mechanische waterontharders die wij leveren, worden geproduceerd door het toonaangevende merk Kinetico, destijds ontdekkers van deze voordelige en effectieve manier van ontharden. De grootste voordelen van deze mechanische ontharders zijn: 

  • Natuurlijk de werking zonder stroom;
  • Ontzettend betrouwbaar;
  • Het zout- en spoelwaterverbruik is relatief laag;
  • Milieuvriendelijk en gemakkelijk onderhoud;
  • 10 jaar garantie.

Wat is beter? Een mechanische of elektrische waterontharder?

Een begrijpelijke vraag die waarschijnlijk veel van jullie bezighoudt is: Wat is beter? Een mechanische of elektrische waterontharder? Dat is lastig te zeggen omdat elk van deze ontharders hun eigen voor- en nadelen hebben.

Zo heeft een mechanische waterontharder meer plaatsing vrijheid doordat deze ontharder geen stroom nodig heeft, maar heeft een elektrische waterontharder weer meer instelmogelijkheden. Al met al hebben beide ontharders voor- en nadelen en is er niet een die per se beter presteert dan de ander. 

Hieronder hebben we de voornaamste verschillen voor je opgesomd in een tabel:

EigenschapMechanische waterontharderElektrische waterontharder
StroomverbruikGeen stroom nodig, werkt op waterdrukHeeft stroom nodig, werkt op elektriciteit
RegeneratieVolumegestuurd, spoelt automatisch na een bepaalde hoeveelheid waterTijdgestuurd, spoelt op een ingesteld tijdstip of op vraag
Functies en instellingenSimpel en robuust, weinig instelmogelijkhedenSlim en geavanceerd, veel instelmogelijkheden
PrijsDuurder in aanschaf goedkoper in onderhoudGoedkoper in aanschaf duurder in onderhoud

Maak vandaag nog een stap naar een kalkvrij huis

Vandaag nog de stap naar een kalkvrij huis zetten? Bekijk dan eens onze collectie waterontharders. Wij bieden een ruim assortiment waterontharders aan die zowel elektrisch als mechanisch gestuurd zijn. Mocht je vragen hebben? Dan kun je natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen

Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?