Skip to main content

Een waterontharder zonder zout, is dat mogelijk? 

De traditionele waterontharders die werken via ionenuitwisseling, werken allemaal op regeneratiezout. Dit zout zorgt ervoor dat de ionen uit het harde water worden vervangen door sodium. Deze ontharders hebben dus zout nodig om goed te blijven werken. De vraag is echter: zijn er ook waterontharders zonder zout? Op die vraag krijg je in dit artikel antwoord. We gaan het onder andere hebben over:

  • Waarom een waterontharder zonder zout aantrekkelijk kan zijn; 
  • Welke techniek dit mogelijk maakt;
  • Wat de voordelen van deze techniek zijn.

Waarom een waterontharder zonder zout?

Maar waarom zou een waterontharder zonder zout een aantrekkelijke keuze kunnen zijn? In de eerste plaats, natuurlijk omdat je geen omkijken meer hebt naar het zout. Dit hoef je niet meer bij te vullen en dus ook niet meer aan te schaffen. 

Welke techniek maakt dit dan mogelijk?

Welke techniek zorgt ervoor dat je jouw water kunt ontharden zonder zout? Dit is mogelijk met de zogenaamde ‘CO2 waterontharders’ van SoluCalc. Deze ontharders maken gebruik van CO2 om kalkaanslag te voorkomen en te verwijderen. Kalk lost namelijk op in zuur. Met CO2 (koolzuurgas) wordt jouw leidingwater zuur gemaakt, waardoor er zich geen kalk meer in het water kan vormen. Door deze techniek heb je dus helemaal geen onthardingszout meer nodig. 

Ook de afvoer is niet meer nodig!

Je gebruikt geen zout, dus er is ook geen zout dat afgevoerd hoeft te worden. Dit betekent dus dat dat afvoer ook niet langer nodig is. Heb je dus geen afvoer of is dit moeilijk te installeren? Ook dan is de CO2 waterontharder een prima uitkomst! 

De voordelen van waterontharders zonder zout

Wat zijn, naast het niet nodig hebben van onthardingszout en een afvoer, nog meer voordelen van de SoluCalc CO2 waterontharders? We leggen ze hieronder aan je voor:

  • De ontharders hebben weinig onderhoud nodig;
  • De ontharders besparen water;
  • Het is een eenvoudige technologie. 

De ontharders hebben weinig onderhoud nodig

Doordat de waterontharders geen afvoer nodig hebben en geen zout gebruiken, heeft hij geen speciaal onderhoud nodig. Dit is bij een ionenwisselaar wel het geval.

De ontharders besparen water

Een waterontharder die werkt op onthardingszout, hebben om de zoveel tijd een grondige spoelbeurt nodig waarbij veel water wordt gebruikt. Dit is bij een CO2 waterontharder niet het geval en dat bespaart dus flink wat water.

Het is een eenvoudige technologie

De techniek die wordt gebruikt voor de CO2 waterontharders is relatief eenvoudig. En mochten er zich problemen voordoen, dan worden deze (vaak) snel verholpen. 

Meer informatie over de CO2 waterontharders?

Ben jij op zoek naar een waterontharder die geen onthardingszout nodig heeft? Dan hebben wij goed nieuws voor je! Wij hebben ons assortiment uitgebreid en verkopen nu ook de CO2 waterontharders van SoluCalc. 

Ben je benieuwd naar ons aanbod? Neem dan snel een kijkje in onze webshop. Heb je verdere vragen of ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw woning? Dan kun je ons altijd benaderen via het contactformulier op de website.

Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?