Skip to main content

Geld besparen met een waterontharder? Het kan!

We hebben het al eens gehad over de voordelen van een waterontharder. Ook dat je geld kan besparen met een waterontharder. Volgens een blog van bestewaterontharders.nl zijn er verschillende manieren om geld te besparen met het gebruik van een waterontharder. We baseren ons hiervoor op een gezin van vier personen. Kort gezegd kan je op deze manieren geld besparen:

  • Je hoeft geen flessen water meer te kopen;
  • Huishoudelijke apparaten gaan langer mee;
  • Je hoeft minder schoon te maken;
  • Je gebruikt minder zeep.

Je kunt geld besparen met flessen water kopen

De eerste besparing is dat je geen flessen water meer hoeft te kopen om lekker water te kunnen drinken. De meeste huishoudens kopen flessen water met als reden dat water uit de kraan niet lekker smaakt. Is hier een reden voor?  De hoeveelheid kalk in het water, ook wel de “hardheid van water” genoemd, beïnvloedt direct de smaak van het water. Veel mensen ervaren dit als vieze smaak. En dat is jammer, want Nederlands kraanwater is van een goede kwaliteit en flessen water kosten geld en belast het milieu. Een waterontharder zorgt ervoor dat je water weer lekker gaat smaken en bespaar je direct in de kosten. 

Wat is de besparing nu over een jaar?

In een gezin van vier personen waarin elk een liter water per dag drinkt, kom je uit op vier liter per dag. vier liter x 365 = 1460 liter per jaar. Dit is een besparing van 973 flessen water per jaar. Een fles bronwater kost 0,90 cent dus bespaar je jaarlijks zo’n 875 euro.

Huishoudelijke apparaten gaan langer mee

Je zult geld gaan besparen op huishoudelijke apparaten. Je ziet het bijvoorbeeld wel in je waterkoker. Onderin de waterkoker ontstaat altijd een laagje geel-witte uitslag. Elk huishoudelijk apparaat dat gebruikt maakt van kraanwater, heeft te kampen met deze kalkaanslag. Hierbij moet je denken aan je wasmachine, koffiezetapparaat en de vaatwasser. De levensduur van deze apparaten kan aanzienlijk verlengd worden door het verlagen van de hardheid van het water.

Je hoeft minder schoon te maken

Kalkaanslag ziet er vies uit en het kost ook nog eens veel tijd om dit weg te poetsen. Door het aanschaffen van een waterontharder, bespaar je al gauw tien dagen per jaar aan schoonmaken.

Je gebruikt minder zeep

In mijn eerdere blog ‘’Waterontharder en eczeem’’ schreef ik al over de voordelen van zacht water op jouw huid. Zacht water is namelijk aanzienlijk beter voor je huid en haar. Ook wordt je huid er soepeler van. Hierdoor hoef je minder shampoo en zeep te gebruiken.

Welke waterontharder past bij jou?

Zoals je ziet valt er behoorlijk wat te besparen wanneer je gebruik maakt van een waterontharder. Maar welke waterontharder past het beste bij jouw huishouden? Neem vrijblijvend contact met ons op via ons telefoonnummer 06 41269344 of vul ons contactformulier in!

Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?