Skip to main content

Glas is een geliefd hecht oppervlak van kalkaanslag. Zo kunnen je drinkglazen en het glas van je douchecabine gemakkelijk aangetast worden als deze regelmatig in contact komen met hard water. Dit is water met een hoog mineraalgehalte. Kalkaanslag van glas verwijderen is essentieel als je de mooie glans wilt behouden. In dit artikel geven we je 5 effectieve tips hoe je dit kunt doen. 

Kalkaanslag van glas verwijderen: hoe doe je dat? 

Kalkaanslag verwijderen van je glazen is misschien geen leuke klus, maar moeilijk is het zeker niet. Hieronder leggen we je uit hoe je dit het beste aan kunt pakken aan de hand van enkele tips: 

1. Is het wel kalkaanslag? 

Voordat je gaat beginnen aan de grote schoonmaak, is het verstandig te controleren of de waas op je glazen wel echt door kalkaanslag komt. Soms is het simpelweg slijtage. Je kunt dit gemakkelijk controleren door met een drupje azijn over de doffe plek op het glas te wrijven. Verdwijnt de witte waas niet? Dan gaat het vaak om slijtage en kun je met een grondige schoonmaak de waas alleen maar verergeren. 

2. Maak gebruik van de juiste schoonmaakmiddelen

Als je gaat schoonmaken wil je uitsluitend gebruik maken van de juiste schoonmaakmiddelen. Een goede optie is schoonmaak azijn. Leg de doffe glazen in een teiltje met lauw/warm water en giet hier een scheutje azijn bij. Laat dit een tijdje staan en spoel de glazen daarna af met koud water. Vaak is de kalkaanslag als sneeuw voor de zon verdwenen. 

3. Was altijd op de juiste temperatuur

Als je glazen wast, doe dit dan altijd op de juiste temperatuur. Idealiter is dit een temperatuur van rond de 60 graden. Was je hoger, dan kunnen de glazen beschadigen en was je lager dan ontstaat vaak die waas op het glas.

4. Droog goed af

Als je met de hand afwast kun je de witte waas voorkomen door de glazen gelijk goed af te drogen in plaats van op te laten drogen. 

5. Glansspoelmiddel en zout

Tot slot is het gebruik van glansspoelmiddel met zout ook nog een optie. Als je vaak ziet dat glazen dof uit de vaatwasser komen, kan het toevoegen van glansspoelmiddel met zout zeker geen overbodige luxe zijn. 

Goed drogen voorkomt vlekken

Goed om te weten: bij glazen wanden kan onthard water ook water vlekken achterlaten op de glaswand. Om deze vlekken tegen te gaan adviseren wij altijd onze klanten om de glazen wand na te drogen met een doek of raamtrekker. Op die manier voorkom je vlekken. 

Kalkaanslag voorkomen? 

Helemaal klaar met kalkaanslag op je glazen, maar ook je kranen en douchecabine? Dan kan het installeren van een waterontharder een goede optie zijn. Een waterontharder onthardt je water, waardoor kalkaanslag geen kans meer krijgt en je altijd kunt genieten van zacht water. Het installeren van een waterontharder is dé manier om afscheid te nemen van kalkaanslag en te genieten van de voordelen die dit apparaat biedt. 

Meer informatie over de waterontharders van Geenkalkmeer?

Ben je benieuwd naar alle voordelen, onze modellen of heb je andere vragen? Dan kun je uiteraard altijd contact met ons opnemen. Dit kan via de contactpagina op onze website. Benieuwd naar onze modellen? Dan kun je natuurlijk altijd in onze webshop kijken.  

Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?