Skip to main content

Voordelen waterontkalker, waar kun jij van profiteren?

Waterontkalkers, je ziet ze steeds vaker voorbij komen op het internet, maar ook steeds vaker in (nieuwbouw) woningen verschijnen. En dat is niet zo gek. Een waterontkalker is namelijk één van de meest energiebesparende toestellen. En dat is slechts één voordeel, want de voordelen van waterontkalkers reiken veel verder.

In dit artikel nemen wij de belangrijkste voordelen met je door en zullen daarbij een korte toelichting geven. De voordelen zijn allemaal gebaseerd op goed onderbouwde studies en dus niet zomaar ergens uit de lucht gegrepen.

 

Zacht water, harde feiten

Het doel van een waterontkalker is hard water transformeren naar zacht water. Dit water is beter voor je huid, de huishoudelijke apparaten, je leidingen en je portemonnee. Verschillende organisaties hebben diverse studies en onderzoeken uitgevoerd, waardoor we achter steeds meer voordelen zijn gekomen. Laten we er eens een paar met je doorlopen: 

 

    • Een waterontkalker bespaart erg veel energie;
    • Naast energie bespaart het ook wasmiddel;
    • Zacht water is beter voor de huid;
    • Je water zal een stuk lekkerder smaken;
    • Waterontkalkers zorgen voor een beperkte schoonmaaktijd. 

 

Een waterontkalker bespaart erg veel energie

We trapten er in het begin van dit artikel al mee af: een waterontkalker bespaart erg veel energie. Uit een studie van de Water Quality Research Foundation is gebleken dat een gezin van vier personen tot wel €600,- euro per jaar kan besparen door gebruik te maken van een waterontkalker. 

 

Naast energie ook wasmiddel besparen

Uit diezelfde studie is gebleken dat je naast energie ook wasmiddel bespaart. Zacht water zorgt ervoor dat je minder wasmiddel nodig hebt om je kleding en handdoeken schoon te krijgen. 

 

Zacht water is beter voor de huid

Een ander voordeel van zacht water is dat het beter is als je last hebt van een droge huid. Uit een studie van onder andere de universiteit van Nottingham, is gebleken dat zacht water ervoor zorgt dat de huid minder snel irriteert en/of uitdroogt. Het biedt in eerste instantie geen afwering tegen eczeem, maar mocht je hier last van hebben, dan biedt zacht water wel extra comfort doordat je minder shampoo en andere middelen die eczeem veroorzaken hoeft te gebruiken. 

 

Je water zal een stuk lekkerder smaken

Naast dat zacht water beter is voor je huid, apparaten en portemonnee, is het ook een stuk lekkerder! Het water is zuiverder en bevat minder kalk, virussen en bacteriën. Flessen water in de supermarkt kopen is met een waterontkalker dus verleden tijd. 

 

Waterontkalkers zorgen voor een beperkte schoonmaaktijd 

Vind jij het ontkalken van de badkamer en de huishoudelijke apparaten ook altijd zo’n vervelend klusje? Kalk verwijderen is vaak een lastig klusje en moet relatief vaak gebeuren. Een waterontkalker is hier dé oplossing voor. Zacht water zorgt namelijk voor minder kalkaanslag op muren en kranen. 

 

Klaar voor jouw nieuwe waterontkalker?

Spreken al deze voordelen van een waterontkalker jou wel aan? Dan ben je vast benieuwd naar de beste waterontharder voor jou. Heb je nog verdere vragen, of wil je een offerte aanvragen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier op onze website. Je kunt ook altijd gebruik maken van onze ‘Kalk-ulator’ om de beste waterontharder voor jou te berekenen.

 

Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?