Skip to main content

Is een waterontharder duurzaam?

Is een waterontharder duurzaam/goed voor het milieu? Hedendaags is het milieu een steeds vaker besproken onderwerp. Ook zijn mensen steeds meer bereid een hogere prijs te betalen als producten of bedrijven duurzaam zijn. Bijna geen enkel bedrijf in Nederland kan meer om duurzaam ondernemen heen. Het is namelijk steeds belangrijker om te blijven bestaan. Een goed voorbeeld waarbij ons land denkt aan het milieu, is de snelheidsverandering. We mogen namelijk tussen 06:00 en 19:00 op de snelweg enkel nog maar 100 kilometer per uur rijden. Dat is één voorbeeld van de onderdelen die aangepakt worden om de stikstofneerslag binnen Nederland te verminderen. bron: bestewaterontharders.nl.

Wat is een waterontharder?

In eerdere blogs heb ik al eens geschreven wat een waterontharder is en doet. Er komt in diverse regio’s in Nederland hard water voor. Hard water is water dat veel kalk en magnesium bevat. Hierdoor is het minder goed voor diverse producten en ook voor jezelf. Een waterontharder zorgt ervoor dat kalk en magnesium uit het kraanwater wordt gefilterd. Hierdoor ontstaan er bijvoorbeeld op huishoudelijke apparaten geen kalk meer. Er zijn verschillende soorten waterontharders. De waterontharder die het beste bij jou past, is gebaseerd op het huishouden en waar het apparaat geplaatst moet worden. Neem hier contact op om te kijken welke waterontharder bij jou past.

Een waterontharder die bijdraagt aan duurzaamheid?

Kan ik thuis ook bijdragen aan duurzaamheid en aan een beter milieu? Ja zeker, dat kan! Wellicht ben je er bewust of onbewust al mee bezig. Voorbeelden zijn bijvoorbeeld seizoensgebonden producten, duurzame producten of ecologische schoonmaakmiddelen. Wat ook belangrijk is, is het gebruik van duurzame/groene energie. Vele aanbieders bieden deze mogelijkheid en sommigen leveren zelfs alleen maar duurzame energie.

Daarnaast kan het zijn dat je het afval netjes scheidt. Plastic netjes in de oranje bak, gft in de groene container en karton in de blauwe bak. Ga je een weekendje weg of alleen even de deur uit? Zet dan je verwarming uit of lager! Misschien denk je dat dit onzin is, maar als elke Nederlandse huishouden eens per week de verwarming uitzet of wat lager zet, dan zal dit zeker een verandering voor het milieu zijn. Wellicht onderneem je al een van de eerdergenoemde bijdrage. Wat veel Nederlandse huishoudens nog niet hebben, maar wel goed is voor het milieu, is een waterontharder.

Is een waterontharder duurzaam/goed voor het milieu?

Je zou misschien denken aan het feit dat een waterontharder een kleine hoeveelheid zout loost in het riool. Echter, zout is een afbreekbaar product en daarmee niet zeer schadelijk voor het milieu. Onze waterontharders zijn niet aangesloten op het stroomnetwerk, maar werken op basis van de druk die op de waterleiding staat. Dit zorgt ervoor dat onze stroomloze waterontharders beter voor het milieu zijn dan andere waterontharders.

Daarnaast kopen veel Nederlandse inwoners flesjes water. De reden is vaak dat zij dit lekkerder vinden smaken of beter vinden dan kraanwater. Als je een waterontharder hebt, heb je flesjes water in principe niet meer nodig; het water uit de kraan zal net zo of misschien zelfs nog wel lekkerder smaken dan uit een flesje. Je hoeft hiervoor alleen de investering te doen op onze duurzame waterontharder die circa tien tot twintig jaar meegaat. Hierdoor bespaar je een hoop geld op het kopen van plastic flessen. Een win-win situatie!

Ik ben geïnteresseerd!

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden bij jou thuis? Ik kom graag met je in gesprek om te kijken naar de mogelijkheden! Je kunt hier het contactformulier invullen. Ik ben ook te bereiken op op: 06-41269344.

Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?