Skip to main content

Waterontharder in Friesland

Ben je op zoek naar een waterontharder in de provincie Friesland? We helpen je graag verder. Wij installeren namelijk waterontharders in heel Noord-Nederland en dus ook in Friesland. Wij plaatsen waterontharder snel en vakkundig, voor een scherpe prijs. Allereerst moet je jezelf afvragen: welke voor waterontharder past bij mij?

Welke waterontharder past bij mij?

Dat hangt af van een aantal factoren. Wij hebben een ruim assortiment waterontharders. Voor elke plek en budget kunnen wij een oplossing bieden. Je kunt denken aan de budgetvriendelijke elektrisch gestuurde waterontharders. Ook kun je denken aan de waterdruk gestuurde waterontharders (ook wel mechanische waterontharders). De laatstgenoemde waterontharders zijn er in de simplex en duplex uitvoeringen.

Past een mechanische of elektrische waterontharder beter bij mij?

Allereerst moet je jezelf een aantal zaken afvragen. Ik zal je een aantal tips geven. Deze tips bestaan uit een aantal vragen. Aan de hand van deze tips/vragen weet jij welke waterontharder het beste bij jou past. De vragen zijn als volgt:

  • Hoe groot is jouw gezin?
  • Waar plaats ik de waterontharder?
  • Moet ik kiezen voor een waterontharder met of zonder stroom?
  • Moet ik kiezen voor prijs of kwaliteit?

Hoe groot is mijn gezin?

Dit is een belangrijke vraag die je jezelf moet afvragen. Er is namelijk een verschil als jouw gezin uit 3 of uit 6 personen bestaat. Een waterontharder werkt namelijk beter als die op de samenstelling van je gezin aangepast. Een goede tip om een juiste keuze te maken is om te kijken naar het jaarlijkse verbruik.

Waterontharder Friesland

Waar plaats ik de waterontharder?

Niet een geheel onbelangrijke en een ook veelgestelde vraag. Waar plaats je de waterontharder? In een eerdere blog  heb ik hier al eens over geschreven. Er zijn namelijk verschillende plaatsten waar je de waterontharder zou kunnen plaatsen. Van belang is dat er een meterkast in de buurt is. Je kunt bijvoorbeeld de waterontharder plaatsen in de meterkast, waterpunt, trapkast, bijkeuken of garage. Het is belangrijk om te kijken wat bij jou thuis de mogelijkheden zijn en wat voor jou de beste keuze is. Dit is belangrijk, omdat er verschillende apparaten zijn ontworpen voor specifieke ruimtes.

Moet ik kiezen voor een waterontharder met of zonder stroom?

Terugkomend op de eerdere vraag. Past een elektrische of mechanische waterontharder beter bij jou? Er zijn waterontharders die werken op stroom en waterontharders die werken zonder stroom. Kort gezegd, het is deels afhankelijk van de persoonlijke voorkeur. Een waterontharder op stroom is doorgaans goedkoper in aanschaf, maar duurder in gebruik. Dit komt doordat deze waterontharders stroom gebruiken, meer onderhoud en ook meer storingsgevoelige onderdelen hebben. Dit is ook de voornaamste reden dat wij geen elektrische waterontharders plaatsen op vochtige plekken, zoals kruipruimtes. 

Mechanische waterontharders daarentegen kunnen hier wel geplaatst worden, omdat deze geen printplaten bevatten. Hierdoor kunnen roest en oxidatie de werking niet verstoren. Daarnaast moet er voor een elektrische waterontharder een stopcontact in de buurt zijn. Een waterontharder zonder stroom werkt hierdoor makkelijker.

Moet ik kiezen voor prijs of kwaliteit?

Dit is een belangrijke keuze die je zult moeten maken bij het aanschaffen van een waterontharder. Kies je voor prijs of voor kwaliteit? De keuze die je hiervoor hebt, is de keuze tussen een simplex of duplex model. Als je opzoek bent naar de goedkoopste variant, dan kun je kiezen voor een simplex model. Houdt wel rekening met het feit dat de kwaliteit van een duplex model vele malen hoger ligt en ook nog eens minder onderhoud nodig heeft. Een duplex model bespaart je heel wat ongemak.

Ik ben benieuwd naar de mogelijkheden bij mij thuis!

Ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden bij jou thuis? Wij installeren je waterontharder in Friesland! Heb je advies nodig over welke waterontharder bij jou past? Wij komen vrijblijvend langs voor een adviesgesprek en offerte op maat. Je kunt ook contact opnemen via het contactformulier of via het nummer 06-41269344

Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?