Skip to main content

Waterontharder in Groningen

Ben je op zoek naar een waterontharder in de provincie Groningen? Wij helpen je graag verder! Wij installeren waterontharders in heel Noord-Nederland, dus ook in Groningen. De waterontharders worden snel en vakkundig geplaatst voor een scherpe prijs. Wat je jezelf echter eerst wilt afvragen: Welke waterontharder pas bij mij?

Welke waterontharder past bij mij?

Dat hangt af van een aantal factoren. Wij beschikken over een ruim assortiment aan waterontharders, dus er is voor ieder budget een geschikt model te vinden. Je kunt denken aan de budgetvriendelijke elektrisch gestuurde waterontharders. Ook kun je denken aan de waterdruk gestuurde waterontharders (ook wel mechanische waterontharders). De laatstgenoemde waterontharders zijn er in de simplex en duplex uitvoeringen.

Om jou met een keuze te helpen, hebben wij ook een handige tool, namelijk de Kalk-ulator. Deze vind je hier.

Mechanisch of elektrisch, welke moet ik kiezen?

We snappen dit dilemma heel goed. Allereerst zul je jezelf een aantal vragen moeten stellen. De antwoorden op deze vragen kun je gebruiken bij het maken van een uiteindelijke beslissing:

  •     Hoe groot is mijn gezin?
  •     Waar ga ik de waterontharder plaatsen?
  •     Wil ik een waterontharder met of zonder stroomvoorziening?
  •     Wat vind ik belangrijker? Prijs of kwaliteit?

Hoe groot is mijn gezin?

Dit is een belangrijke vraag die je jezelf moet afvragen. Er is namelijk een verschil als jouw gezin uit 3 of uit 6 personen bestaat. Een waterontharder werkt namelijk beter als die op de samenstelling van je gezin aangepast. Een goede tip om een juiste keuze te maken is om te kijken naar het jaarlijkse verbruik.

waterontharder Groningen

Waar ga ik de waterontharder plaatsen?

Niet een geheel onbelangrijke en een ook veelgestelde vraag. Waar plaats je de waterontharder? In een eerdere blog  heb ik hier al eens over geschreven. Er zijn namelijk verschillende plaatsten waar je de waterontharder zou kunnen plaatsen. Van belang is dat er een meterkast in de buurt is. Je kunt bijvoorbeeld de waterontharder plaatsen in de meterkast, waterpunt, trapkast, bijkeuken of garage. Het is belangrijk om te kijken wat bij jou thuis de mogelijkheden zijn en wat voor jou de beste keuze is. Dit is belangrijk, omdat er verschillende apparaten zijn ontworpen voor specifieke ruimtes.

Wil ik een waterontharder met of zonder stroomvoorziening?

Terugkomend op de eerdere vraag. Past een elektrische of mechanische waterontharder beter bij jou? Er zijn waterontharders die werken op stroom en waterontharders die werken zonder stroom. Kort gezegd, het is deels afhankelijk van de persoonlijke voorkeur. Een waterontharder op stroom is doorgaans goedkoper in aanschaf, maar duurder in gebruik. Dit komt doordat deze waterontharders stroom gebruiken, meer onderhoud en ook meer storingsgevoelige onderdelen hebben. Dit is ook de voornaamste reden dat wij geen elektrische waterontharders plaatsen op vochtige plekken, zoals kruipruimtes. 

Mechanische waterontharders daarentegen kunnen hier wel geplaatst worden, omdat deze geen printplaten bevatten. Hierdoor kunnen roest en oxidatie de werking niet verstoren. Daarnaast moet er voor een elektrische waterontharder een stopcontact in de buurt zijn. Een waterontharder zonder stroom werkt hierdoor makkelijker.

Wat vind ik belangrijker? Prijs of kwaliteit?

Dit is een belangrijke keuze die je zult moeten maken bij het aanschaffen van een waterontharder. Kies je voor prijs of voor kwaliteit? De keuze die je hiervoor hebt, is de keuze tussen een simplex of duplex model. Als je opzoek bent naar de goedkoopste variant, dan kun je kiezen voor een simplex model. Houdt wel rekening met het feit dat de kwaliteit van een duplex model vele malen hoger ligt en ook nog eens minder onderhoud nodig heeft. Een duplex model bespaart je heel wat ongemak.

Ik ben benieuwd naar de mogelijkheden bij mij thuis

Ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden bij jou thuis? Wij installeren je waterontharder in Groningen! Heb je advies nodig over welke waterontharder bij jou past? Kijk eens naar onze Kalk-ulator. Ook komen wij vrijblijvend langs voor een adviesgesprek en offerte op maat. Je kunt ook contact opnemen via het contactformulier of via het nummer 06-41269344.

Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?