Het kopen van een waterontharder: 5 tips
Wil je een waterontharder kopen, maar weet je niet waar je rekening mee moet houden? Wij leggen graag uit waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een waterontharder. Er zijn namelijk verschillende soorten waterontharders. Welke het beste in jouw huis past, hangt af van een aantal factoren. Wellicht helpen de volgende vijf tips je al aardig op weg! Bron: bestewaterontharders.nl
We gaan het onder andere hebben over:
- Waterontharder met of zonder stroom?
- Prijs of kwaliteit?
- Magnetische waterontharder?
- Waar moet ik de waterontharder plaatsen?
- Hoe groot is je gezin?
Een waterontharder met of zonder stroom kopen?
Je hebt het vast wel eens gezien. Misschien op onze website of elders. Er zijn namelijk waterontharders die werken op stroom en die werken zonder stroom. De keuze is deels afhankelijk van je persoonlijke voorkeur, maar je moet wel weten dat een waterontharder op stroom goedkoper in aanschaf is maar duurder is in gebruik. Dit komt namelijk doordat deze ontharders stroom gebruiken, meer onderhoud nodig hebben en meer storingsgevoelige onderdelen hebben.
Op vochtige plekken zoals een kruipruimte plaatsen wij ook nooit een elektrische waterontharder. De mechanische kunnen hier wel geplaatst worden omdat er geen printplaten in zitten en roest en oxidatie dus niet de werking kunnen verstoren, voor een elektrische waterontharder moet er ook een stopcontact in de buurt zijn. Een waterontharder zonder stroom is dus niet alleen goedkoper, maar ook makkelijker.
Moet ik kiezen voor prijs of kwaliteit?
Een keuze die je ook zult afwegen, is de keuze tussen prijs of kwaliteit bij het kopen van een waterontharder. Je kunt hiervoor kiezen tussen een simplex of duplex model. Als je opzoek bent naar de goedkoopste variant, dan kies je voor een simplex model. Wel moet er dan rekening worden gehouden dat het resultaat van een duplex model vele malen hoger ligt. Ook heeft een duplex minder onderhoud nodig. Dit bespaart je heel wat ongemak!
Een magnetische waterontharder kopen?
Er zijn ook magnetische waterontharders. Deze zijn niet altijd een goed idee. Deze waterontharder is eigenlijk geen waterontharder, omdat het kalk hiermee niet uit het water wordt gehaald. Hiermee bereik je dus niet de effecten die je met een waterontharder wél bereikt.
In vakjargon geeft een magnetische waterontharder kalksteen via een magnetisch veld een negatieve lading, waardoor kalksteen neerslaat. Dit magnetisch veld is zo sterk dat de kalksteen weer positief geladen wordt. Hierdoor worden de positief geladen kalkdeeltjes neergeslagen op je douche en/of kraan. Ons advies is daarom dat je het beste kan kiezen voor een échte waterontharder.
Waar plaats ik de waterontharder?
Je zult je vast afvragen waar je de waterontharder zal gaan plaatsen. Er zijn verschillende plekken waar je een waterontharder kunt plaatsen, maar het is wel van belang dat er een meterkast in de buurt is. Je kan een waterontharder plaatsen in de meterkast, bijkeuken, waterpunt, trapkast of garage. Eerst is het belangrijk om te kijken wat bij jou de mogelijkheden zijn en wat voor jou de beste keuze is. De keuze is afhankelijk de juiste waterontharder te kiezen, want de verschillende apparaten zijn voor specifieke ruimtes ontworpen.
Hoe groot is jouw gezin?
Het is belangrijk om rekening te houden met de grootte van jouw gezin. Op basis hiervan kies je de juiste waterontharder. Een waterontharder werkt namelijk het beste als die op de samenstelling van je gezin is aangepast. Om een passende keuze te maken voor een waterontharder, kun je bijvoorbeeld kijken naar het jaarlijkse verbruik. Vind je het lastig om dit te bepalen? Dan kun je gebruik maken van onze ‘Kalkulator’. Deze tool helpt jou bij je keuze.
Ik ben geïnteresseerd!
Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden bij jou thuis? Ik kom graag met je in gesprek om te kijken naar de mogelijkheden! Je kunt hier het contactformulier invullen. Ik ben ook te bereiken op op: 06-41269344.