Skip to main content

Waterontharder in de meterkast plaatsen? Goed plan?

Je hebt alle voordelen van een waterontharder nog eens goed doorgenomen en je bent eruit: dit is wat je zoekt! Maar waar moet je dit mooie apparaat plaatsen? Vaak wordt een waterontharder in de meterkast geadviseerd.

Is dit echt de beste plek en zijn er nog andere plekken waar je jouw waterontharder kunt (laten) installeren? Dat en meer vertellen we je in deze blog.

Waarom de meterkast dé thuishaven is voor jouw waterontharder

We houden je niet langer in spanning: de meterkast is de meest geschikte ruimte voor je waterontharder. Dit is namelijk vaak de plek waar je watermeter zit. Op die manier is het leidingwerk minimaal en scheelt dit heel wat kluswerk en kosten. 

Daarnaast is de meterkast een plek in je woning waar alle techniek samenkomt. Het is dus een zeer logische plek om je waterontharder daar te monteren. Zo hoef je geen andere ruimtes in je woning te reserveren voor je waterontharder. 

Waterontharder in meterkast verboden?

Waterontharder in de meterkast verboden? Nee hoor! Dit hoor je nog weleens voorbij komen, maar is een fabeltje. Wel is het belangrijk dat je de waterontharder veilig laat monteren in de meterkast. Tijdens een noodsituatie moeten alle installaties vrij zijn. 

Wat zijn de andere mogelijkheden? 

“Is de meterkast de enige plek voor mijn waterontharder?” Nee, er zijn nog tal van andere opties. Denk aan: de kelder, kruipruimte, garage of bijkeuken. Dit zijn ook prima plekken voor jouw waterontharder. Houd er wel rekening mee dat je de ontharder altijd na de watermeter plaatst.

Aan welke eisen moet de locatie voldoen?

Zoals we net aan gaven is de meterkast vaak een goede locatie voor jouw waterontharder. Dit geldt echter niet voor elke woning. Soms is een andere locatie beter. Hoe kom je daar achter? Simpel! Je moet weten waar jouw watermeter zich bevindt. Vaak is dit de meterkast, maar dat verschilt per woning. 

Tijdens de plaatsing is het belangrijk om rekening te houden met de toegankelijkheid en ruimte. Als het zout vervangen dient te worden, is het namelijk wel fijn als je gemakkelijk bij de ontharder kunt komen. 

Waterontharder laten plaatsen? 

Tijdens het plaatsen van een waterontharder zijn er dus redelijk wat zaken waar je rekening mee dient te houden. Kun je wel wat hulp gebruiken? Geenkalkmeer staat graag voor je klaar! Wij helpen je met het vinden van de beste ontharder, locatie en helpen je bij de installatie. 

Wil je meer informatie? Dan kun je altijd vrijblijvend contact met ons opnemen via het contactformulier op onze website. Liever telefonisch contact? Geen probleem! Je kunt ons bereiken op: 06 41 26 93 44

Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?