Skip to main content

Wat kost een waterontharder?

Waterontharders zijn er in verschillende soorten, maten, merken en prijsklassen. Net zoals bij andere producten zoals audioapparatuur, auto’s en telefoons, zie je bij waterontharders veel verschillende producten op de markt. Zo heb je ruime keuze in; cabinetuitvoeringen, in losse opstellingen met harsfles en zoutvat, met mechanische gestuurde of elektrische gestuurde kleppen, tijd gestuurd of volume gestuurde waterontharders. Maar wat kost een waterontharder? Elke variant heeft zijn eigen prijsklasse.

Goedkoper?!

Bij een simpele zoektocht op internet kom je magneten tegen die als waterontharder worden aangeboden. Een heel stuk goedkoper. Een voorbeeld hiervan is Amfa4000 waterontharder. Dit is een magneet die claimt een waterontharder te zijn en kost een fractie van de prijs van een waterontharder op basis van ionen uitwisseling. Op Wikipedia wordt een waterontharder omschreven als een apparaat waarmee de hardheid van het water verminderd kan worden. En de toepassing hiervan heet waterontharding.

Magneten waterontharding

Volgens de fabrikanten van dit soort waterontharders zorgen de magnetische velden ervoor dat Calcium en Magnesium niet kristalliseren. De magneten halen de mineralen niet uit het water maar onderdrukken de negatieve effecten van Calcium en Magnesium. De kalk blijft dus in het water maar zou zich niet meer hechten in leidingen, sanitair en apparatuur. Een magneet kan de lading van een ion veranderen. Van positief naar negatief en anders om. Dit is ook het enige wat dit soort magneten doen. Het is dus GEEN waterontharder. Want een waterontharder verminderd de hardheid calcium magnesium in het water wel. 

“Wij geloven alleen in waterontharding met ionenwisseling”

Waarom het verschil in de prijs?

In de basis werken onze ontharders allemaal hetzelfde. Maar zoals wij onze blog begonnen, kan je een kleine benzineauto is niet te vergelijken met een elektrische auto. Je komt met beide auto’s van A naar B, alleen onder de motorkap van beide auto’s zit een compleet andere techniek. Zo zit het ook met waterontharders.

De elektrische besturing is een andere dan de mechanische en behoeft ook andere onderhoud en heeft ook andere storingsgevoelige onderdelen. Het is dus in het grote aanbod van waterontharders soms lastig om de waterontharders met elkaar te vergelijken omdat het appels met peren vergelijken is. Wij leggen in een persoonlijk adviesgesprek altijd uit wat de verschillen zijn en kijken altijd samen naar welke waterontharder het beste past bij uw wensen budget en situatie. 

Oke, wat kost een wateronharder bij Geenkalkmeer.nl?

Bij geenkalkmeer.nl waterontharders heb je al een waterontharders vanaf 990,- en tot 2090,-.

Vraag hier uw adviesgesprek aan!

Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?