Skip to main content

Welke waterontharder kun je het beste kiezen? 

Je bent eruit! Je gaat een waterontharder kopen. Maar welke waterontharder moet je kiezen? Er zijn zoveel soorten waar je uit kunt kiezen met elk hun unieke eigenschappen en prijzen. Je hebt dure soorten, maar ook soorten die een stuk goedkoper zijn. Wat zijn de verschillen en welke waterontharder moet jij kiezen? Je leest het hier! 

Welke soorten heb je? 

Waterontharders kun je grofweg opdelen in twee categorieën: 

  • Elektrische waterontharders;
  • Mechanische waterontharders.

Wat zijn de verschillen? Elektrische waterontharders zijn doorgaans goedkoper in aanschaf, maar duurder in gebruik. Dit komt omdat elektrische waterontharders stroom gebruiken, meer onderhoud nodig hebben en meer storingsgevoelige onderdelen hebben. 

Naast elektronische waterontharders heb je ook mechanische waterontharders. Deze worden niet aangedreven door stroom, maar door waterdruk. Ze hebben dus geen elektriciteit nodig om te functioneren. Deze waterontharders zijn een stukje duurder dan elektrische waterontharders, maar het geeft je wel meer vrijheid wat betreft plaatsing. 

Laag budget? Dit moet je weten

Heb je een laag budget, of wil je simpelweg niet zoveel geld uitbesteden aan een waterontharder? Dan kun je een aantal zaken overwegen. Bij een minimaal budget kun je kiezen voor een B-merk. Deze zijn goedkoper dan de A-merken, maar zijn ook minder kwalitatief. Je kunt ook kiezen voor een magnetische waterontharders. Is dat een goed alternatief? 

Magnetische waterontharders

Naast elektrische en mechanische waterontharders heb je ook nog magnetische waterontharders. Deze kun je al aanschaffen voor 140 euro. Maar juich niet te vroeg! Een magnetische waterontharder filtert het kalk niet. Die blijft gewoon in het water zitten. Het is wat ons betreft dus geen goed alternatief. 

Waar moet je nog meer rekening mee houden? 

Bij het maken van een keuze zijn er een aantal factoren erg belangrijk. Wat is het waterverbruik van jouw huishouden? De grootte van je waterontharder hangt namelijk af van je jaarlijks verbruik. Waar wil je de waterontharder plaatsen? Kies je voor een elektrische waterontharder dan moet deze worden geplaatst bij een stroomvoorziening. 

Welke waterontharder kiezen?

Keuzestress! Welke waterontharder kiezen?

Maken deze verschillende opties je helemaal gek en weet je niet welke waterontharder geschikt is voor jou? Geen paniek! Daarvoor hebben wij de ‘Kalk-ulator’ Met deze handige tool op onze website kun jij precies bepalen welke waterontharder bij jou past. Aan de hand van een aantal vragen adviseren wij jou een waterontharder die aansluit bij jouw situatie!

Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?