Skip to main content

Hard water is de nummer 1 oorzaak van kalkaanslag in je woning. Tijdens de maandelijkse schoonmaak, waarin je gewapend met schoonmaakmiddelen deze kalk probeert te verwijderen, kunnen de frustraties soms hoog oplopen. Een waterontharder biedt dé oplossing tegen hardnekkige kalkaanslag en biedt daarnaast nog vele andere voordelen. Maar is een waterontharder nodig en werkt zo’n apparaat eigenlijk wel? In dit artikel zullen we je daar alles over vertellen. 

Is een waterontharder nodig? 

Om maar direct met de hoofdvraag af te trappen: is een waterontharder nodig? Noodzakelijk is hij natuurlijk niet, maar hij kan wel zeer gunstig zijn. Kalkaanslag vormt zich binnen mum van tijd en dit proces gaat sneller dan je denkt. Naast het feit dat het veel maandelijks schoonmaakwerk kost, kan kalkaanslag ook nog eens je huishoudelijke apparaten aantasten, denk aan een waterkoker of een koffiemachine

Door een waterontharder te (laten) installeren, is de kans een stuk groter dat je deze ongemakken voorkomt en je kunt genieten van nog meer verschillende voordelen die deze apparaten met zich meebrengen.

De voordelen van een waterontharder

Om je een goed beeld te geven van de verschillende voordelen, hebben we hieronder een kleine opsomming voor je gemaakt: 

  • Een waterontharder bespaart energie;
  • Een waterontharder bespaart wasmiddel;
  • Je apparaten zullen waarschijnlijk een stuk langer meegaan;
  • Zacht water is beter voor de huid;
  • Het water zal een stuk lekkerder smaken;
  • Waterontkalkers zorgen voor een beperkte schoonmaaktijd.

Welke waterontharder moet je dan kopen?  

Maar als je een waterontharder overweegt, welke moet je dan kopen? Die vraag is natuurlijk niet in 1 alinea te beantwoorden en hangt af van je gezinsgrootte, woonsituatie en budget. In het verleden hebben wij al eens een blog geschreven over het kiezen van een waterontharder. Deze lees je hier. Daarnaast kun je gebruikmaken van onze ‘Kalk-ulator’. Deze tool helpt je bij het kiezen van de juiste waterontharder voor jouw specifieke situatie.  

Ons aanbod en antwoord op al jouw vragen

Al een waterontharder op het oog en benieuwd naar ons huidige aanbod? Dan kun je altijd een kijkje nemen in onze webshop. Heb je nog verdere vragen, of wil je een offerte aanvragen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier op onze website. 

Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?