Skip to main content

Kalk in het water. Heb jij hier last van?

Kalk in het water kan er voor zorgen dat je regelmatig wordt geconfronteerd met hardnekkige en vieze kalkaanslag. Je vraagt je wellicht af of dit schadelijk is voor je lichamelijke gezondheid, hoe hard uw water is en wat je kunt doen om de hoeveelheid kalk in je water te verminderen.

Is kalk in het water ongezond?

Laten we je gelijk geruststellen. Kalk in het water is niet schadelijk voor je gezondheid. Ook voor je huisdieren is het drinken van water met kalk niet schadelijk. Sterker nog: mensen hebben kalk (calcium) nodig voor gezonde botten en tanden. Kalk is dus essentieel voor het menselijk lichaam. Alleen halen wij dit niet uit ons water, maar uit onze voeding. 

Kalk heeft wel effect op je huid

Kalk heeft dus geen effect op je gezondheid, maar je (gevoelige) huid kan er wel onder lijden. Hard water kan onder andere voor een geïrriteerde huid zorgen en je kunt zelfs last krijgen van eczeem. 

Kalk is ook een grote vijand van je huishoudelijke apparaten

Je waterkoker, wasmachine en koffiezetapparaat zijn allemaal huishoudelijk apparaten die regelmatig aangetast kunnen worden door kalkaanslag. Dit ziet er natuurlijk ontzettend vies uit. Daarnaast is het ook nog eens ontzettend slecht voor je huishoudelijke apparaten. Als deze regelmatig kalkaanslag hebben, gaan ze minder lang mee.

  • Je waterkoker, wasmachine en koffiezetapparaat zullen minder snel meegaan.
  • Je zult deze sneller moeten vervangen.
  • Goede huishoudelijke apparaten kosten best wel wat geld.
  • Huishoudelijke apparaten die kalkaanslag hebben zien er vies en onverzorgd uit.

Hoe reken je voorgoed af met hard water?

Kalk in uw water

Kalk in het water is dus niet schadelijk voor je lichamelijk gezondheid, maar het kan wel effect hebben op je huid en huishoudelijke apparaten. Hoe reken je voorgoed af met dit harde water? Dit kun je doen met één van onze waterontharders. Een waterontharder zorgt ervoor dat kalk in het leidingwater verleden tijd wordt, en brengt ontzettend veel voordelen met zich mee.

Nieuwsgierig geworden naar onze waterontharders?

Ben je nieuwsgierig geworden naar één van onze waterontharders? Neem dan snel een kijkje in onze webshop. Hier hebben wij verschillende waterontharders staan voor elk budget en huishouden.

Vind je het lastig om zelf te bepalen welke waterontharder her beste bij je past? Dan kun je onze “Kalk-ulator” gebruiken. Deze slimme calculator helpt je bij het maken van een keuze. Mocht je verdere vragen hebben over waterontharders? Neem dan contact met ons op via het contactformulier, of bel naar: 06 41 26 93 44

Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?