Skip to main content

Ben jij helemaal klaar met de kalkaanslag in je woning? Dan biedt een waterontharder de oplossing! Een waterontharder is een apparaat dat ervoor zorgt dat hard water wordt omgezet in zacht water. Zacht water is water waar geen kalk meer in voorkomt. Waterontharders worden op verschillende plaatsen aangeboden, maar voornamelijk online. Als je een waterontharder wilt kopen online? Waar moet je dan precies op letten? Wij leggen het aan je uit.

Wat doet een waterontharder precies?

Klinkt natuurlijk goed zo’n waterontharder, maar wat doet zo’n apparaat nu precies? De hoofdtaak van een waterontharder is het water wat door de ontharder stroomt te ontdoen van calcium en magnesium. Een waterontharder wordt daarom ook altijd geïnstalleerd op de plek waar het leidingwater jouw huis binnenkomt. Vanuit daar wordt het harde water zacht gemaakt alvorens het doorstroomt naar de verschillende kranen in jouw woning. 

Een waterontharder werkt op basis van ionenuitwisseling. Om hard water zacht te krijgen, zijn een aantal onderdelen onmisbaar: hars, zout en een regelaar in de vorm van een computer. Het hars in de ontharder zorgt ervoor dat het kalk uit het harde water wordt opgenomen. Het zout zorgt ervoor dat de ontharder weer schoon wordt gespoeld en de besturing zorgt ervoor dat dit op het juiste tijdstip gebeurt. 

Een waterontharder kopen online

Als je een waterontharder gaat kopen online, dan zijn er enkele zaken waar je rekening mee dient te houden:

  • Aantal personen met wie je samenwoont;
  • Verbruik;
  • Onderhoud;
  • De plek waar de ontharder moet komen;
  • Garantie.

Aantal personen met wie je samenwoont

De eerste factor waar je goed rekening mee dient te houden is het aantal personen waarmee je samenwoont. Als je een waterontharder gaat kopen online, dan moet je namelijk kijken naar de inhoud van je harstank. Het aantal liter wat hier in kan, wordt bepaald aan de hand van het aantal personen waarmee je samenwoont. 

Verbruik

Ook verbruikt speelt een rol bij de keuze voor een waterontharder. Het kan natuurlijk voor komen dat jullie met z’n tweeën wonen, maar net zoveel water verbruiken als een gezin van vier personen. Dit komt niet vaak voor, maar het is altijd goed om je verbruik op te vragen en hier goed naar te kijken. 

Onderhoud

Een waterontharder is een apparaat en apparaten hebben eens in de zoveel tijd onderhoud nodig. De ene waterontharder heeft echter meer onderhoud nodig dan de ander. Een CO2 waterontharder heeft bijvoorbeeld een stuk minder onderhoud nodig dan een elektrische waterontharder. 

De plek waar de ontharder moet komen

Misschien niet één van de eerste zaken die in je opkomt als je een waterontharder wilt kopen online, maar ook de plek waar de ontharder moet komen te staan speelt een belangrijke rol bij je uiteindelijke keuze. 

Een waterontharder wordt vaak na de watermeter geplaatst. Vaak is dit in de meterkast, maar ook de bijkeuken of garage zijn veel voorkomende plaatsen. Op de locatie waar je de ontharder wilt plaatsen, moet natuurlijk wel voldoende ruimte zijn. Ook als je op die locatie niet beschikt over een afvoer, dan kom je al snel bij de CO2 waterontharder

Garantie

Ook de garantievoorwaarden kunnen per waterontharder verschillen. Je zou deze verschillen ook kunnen meenemen in je vergelijking tussen waterontharders. 

Ik begrijp de factoren, maar vind het toch lastig

Als je bovenstaande factoren hebt doorgelezen en begrijpt wat we ermee bedoelen, kan het toch lastig zijn om een goede vergelijking te maken. Dat snappen wij volkomen en helpen je graag bij het maken van de juiste keuze. We willen de voordelen die een waterontharder biedt, je natuurlijk niet laten afnemen door keuzestress. 

Voor personen die het lastig vinden een keuze te maken en door de ontharders het zachte water niet meer zien, hebben wij de ‘Kalk-ulator’ ontwikkeld. Dit is een tool op onze website die je helpt bij het maken van de juiste keuze. Probeer hem hier gratis uit.

Benieuwd naar ons aanbod? 

Heb je al wel een goed beeld voor ogen? Dan kun je natuurlijk altijd ons huidige aanbod waterontharders onder de loep nemen. Geenkalkmeer.nl beschikt over verschillende soorten waterontharders. Van elektrische ontharders tot mechanische en CO2 ontharders. 

Neem eens een kijkje in onze webshop en kijk welke ontharder het beste bij jouw situatie en budget past. Bij vragen kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen via het contactformulier op onze site, of bellen naar: 06 – 41 26 93 44

Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?